Taiteestani

Olen ammatiltani kuvanveistäjä ja valmistunut Lahden taideinstituutista vuonna 1994. Veistosten lisäksi olen tehnyt runsaasti piirustuksia ja maalauksia eri tekniikoilla sekä jonkin verran grafiikkaa.

Koko taiteilijaurani ajan olen käsitellyt teoksissani teemoja, jotka liittyvät työhön ja toimeentuloon. Tutkin arjen ja taiteen välistä suhdetta siirtämällä tavallisia, jokapäiväisiä asioita taiteen muotoon. Käyttämäni materiaalit vilja, puu, metalli ja betoni tukevat näitä teemoja ja aiheita. Teokseni saattavat usein näyttää arkipäiväisiltä, mutta ne sisältävät ihmisille merkittäviä ja ajankohtaisia asioita.

Näyttelyissä esillä olleet teokseni ovat useimmiten olleet veistoksia ja tilateoksia. Vuodesta 1992 lähtien olen käyttänyt töissäni erilaisia ruokamateriaaleja – erityisesti viljaa. Erityisaluettani ovat olleet maitohappokäyneestä vehnästä valmistetut veistokset ja tilateokset, joiden valmistusprosessi on teknisesti vaativa ja työläs. Tällainen teos on esimerkiksi Mylly vuodelta 2003. Teoksessa Jono, jossa materiaalina on käytetty mm. ruisleipätaikinaa, ihmiset seisovat leipäjonossa – monille todellisuutta nykypäivän Suomessa.

Vuodesta 1994 lähtien olen ollut mukana Edible Finns -performanssiryhmässä yhdessä Jan-Erik Anderssonin ja Kari Juutilaisen kanssa. Ryhmä on tehnyt yli 20 ruoka-aiheista performanssia kotimaassa ja ulkomailla.